Green fields of glory

Zweden

Geschreven op 21 augustus 2023

Het moest er van komen! Een bericht hier over Zweden... want dat is toch echt niet meer te ontkennen of overheen te kijken... we zijn momenteel namelijk in Zweden... en we BLIJVEN!

Twee jaar geleden kwamen we hier voor het eerst, op vakantie. En meteen voelden we het... dit voelt als thuis... de rust, de ruimte, de natuur, de uitgestrektheid, de bomen... bossen en meren... wat is Zweden een prachtig land.

Een jaar later kwamen we opnieuw... en ja, het bleef zo.. en het bleef daarna ook hangen in onze gedachten. We zijn daar thuis. We waren thuis in onze dijkwoning aan de Merwede toen we trouwden... we waren nog meer thuis op onze heerlijke plek in Groningen de laatste 5 jaar... en toch voelde het nu opnieuw groeien naar een volgende stap. Een volgend thuis. Zweden.

En nu is het zover. Na een lange tocht van geduld en vertrouwen blijven houden met de verkoop van ons huis, is het nu dus echt gelukt. Er zijn fijne mensen gekomen die het stokje graag over gaan nemen van ons stekje in Groningen... en wij zijn vertrokken. 1,5 week geleden. Met onze caravan.

Onze landingsplek wordt in gemeente Hedemora, linksboven Stockholm. We hebben daar inmiddels een huurhuis voor komende maanden, zodat we in de winter er warm bij kunnen zitten... we hebben een fijne school voor de jongens gevonden... én beide een parttime baan op deze school.

En omdat dit allemaal zo fijn en snel geregeld was... met grote dank aan Sandra, die al woont en werkt op dezelfde plek, en zoveel voor ons heeft voorbereid!!... hebben we besloten om de reis nog te gaan maken die we al jaren voor ogen hadden: naar Finland!

Zuslief en haar gezin deden eenzelfde stap als wij 7 jaar geleden al. Ze vertrokken met hun gezin van 3 kids en hond met alleen een aanhanger en kano naar Finland, om daar een nieuw leven op te bouwen. Ontzettend stoer en gaaf, en al die tijd hebben wij daarheen willen rijden, maar het lukte nooit.. want jeetje, dat is ook wel écht een end rijden! Oók vanuit het puntje van Groningen ;).

Maar nu zitten we al over de helft.... !! En omdat ons werk over een week of 3 a 4 begint, hebben we er nu de tijd en ruimte voor. We hebben niet lang nagedacht... en zijn gewoon vertrokken. Een rondreis door Zweden, steeds een beetje noordelijker, om einde van de week in Finland uit te komen. Eindelijk zien hoe zij daar wonen. En hoe leuk, nu we al deze dingen zelf ook meemaken... ik verwacht dat we elkaar veel te vertellen zullen hebben.

Enerverende tijd. Vaak zeg ik het even hardop tegen de jongens of Hendrik, gewoon om het weer even te beseffen. Jongens... we wónen hier nu gewoon... we gaan niet meer weg! En dan ben ik even stil. Het was intens om alles en iedereen gedag te moeten zeggen in NL... maar nu hier... valt de dankbaarheid ook wel over me heen... wat is het hier zo mooi. En rustig.. en we mogen gewoon blijven....

Diepe ademteug van verse Zweedse boslucht in.......en langzaam weer uit.

We hebben het gedaan. Zweden.

Liefs,

Margriet

Categorie: |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands