Green fields of glory

Zelfs de kippen vinden dat het seizoen weer gestart is!!

Geschreven op 20 januari 2021
Verse eitjes!!!

Een korte blog van mijn kant dit keer... maar dit kon ik niet laten om even te delen: De kipjes zijn ook weer begonnen met eieren leggen, na een winterstop!!! Het zou kunnen dat dit onze nieuwe 'kuikens' zijn, die nu groot geworden zijn, want ze hebben nu ongeveer de leeftijd om te gaan leggen. Of het is onze oudere garde.. die al weten hoe het moet. Ik ga eens opletten de komende dagen wie er het hok in gaan om te leggen... toch wel benieuwd eigenlijk!

Vorig jaar hadden we een lamp aan in het kippenhok, op een tijdklok. Zodat de kippen langer licht hadden.. en dan blijven ze dus ook in de wintermaanden eieren leggen. Maar die lamp die gaat zomaar van donker in één klap volledig aan 's morgens.. en 's avonds na een poosje in het licht gezeten te hebben, is ie opeens -bam- uit. Dat voelde voor mij toch als teveel stress in de natuur brengen.. Ik heb ook begrepen dat een kip niet méér eieren hiervan gaat leggen, maar dat ze op deze manier eerder 'uitgelegd' zijn. Wat mij betreft is er geen goed of fout, maar dit jaar proberen we de natuurlijke weg eens uit. En ik moet zeggen, dat de eerste verse eitjes na een paar maanden geen eieren, toch echt wel heel leuk en welkom zijn!!!

Laat het groei seizoen maar komen... de plannen borrelen ook meer en meer voor het moestuinseizoen.. kraampje met eitjesverkoop.. delen van dingen.. open tuin momenten.. ik hou er van!

Liefs,

Margriet

Categorie: |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands