Green fields of glory

Wijsheid van de cottage fairy

Geschreven op 21 september 2021

Dit filmpje van The Cottage Fairy beschrijft iets prachtigs.

Vaak zijn we negatief gaan kijken naar mensen die 'perfecte filmpjes' maken, omdat het niet realistisch is. En daar ben ik het helemaal mee eens, waarom mooier doen als het niet mooier is. Het schept een verkeerde verwachting en maakt dat mensen zich juist ellendiger kunnen gaan voelen, omdat je leven helemaal niet lijkt op dat wat we zien op het scherm.

Maar er is een ander soort filmpjes, zoals deze. Ook vanuit de precieze perfecte hoek gefilmd om een soort sprookjeswereld te laten zien waar alles harmonieus is. Maar in deze filmpjes wordt er eerlijk en puur over gesproken, ze laten een schoonheid zien die wél echt is, maar waarvoor je de juiste kant op moet kijken om het te zien.

Dat is waar ik zelf ook rust bij kan vinden. Waar mijn dromen ontstaan. Waar ik mijn hart op kan halen en de vreugde vandaan haal. Die kanten in het leven, waar je stil wordt... en verwonderd raakt... en je onnoemelijk dankbaar voelt dat je hier deel van mag zijn.

Ik kan wegdromen bij dit soort filmpjes. Maar ze inspireren me ook om zelf weer op te staan en mijn heerlijke inspirerende droomachtige dingen te doen, gewoon omdat ze me rust geven en me blij maken... en ik er van kan delen, om de wereld weer een stukje mooier achter te laten.

Zo zit ik op dit moment dus (behalve dat ik deze blog even tussendoor wilde typen om mijn gedachten weer te geven) kleine bruine zakjes te beschrijven/tekenen en er zelf geoogste bloemzaadjes in te doen. Gewoon, omdat ik er rustig en blij van wordt... omdat het me eventjes alles laat loslaten en op doen gaan in dit heerlijke moment van rust.

De zakjes gebruik ik dan voor volgend jaar voor mijn eigen tuin. Maar... ik heb veel te veel! Dus tegen een kleine vergoeding (0,50 cent) zijn ze ook te koop in mijn kraampje. En zo zie ik dan voor me, dat al die bloemetjes die in mijn tuin stonden dit jaar... ook weer verder verspreiden door de rest van het land... meer en meer en meer !

Liefs,

Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One comment on “Wijsheid van de cottage fairy”

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands