Green fields of glory

Wat is ware spiritualiteit?

Geschreven op 13 januari 2022

Laatste tijd hoor je veel over spiritualiteit en er valt ook ontzettend veel over te lezen. Geloof, religies, spirituele wijsheden. Het heeft ook zeker allemaal mijn aandacht, want ik vind het heerlijk om me hier in te verdiepen en wijsheden te ontdekken die resoneren.

En toch viel mij vanmorgen de vraag in... Wat is nou ware spiritualiteit? Wat is waar geloof?

Is dat, dat je elke dag mediteert of bid? Is dat, dat je alle boeken hebt gelezen van spirituele meesters of de bijbel uit je hoofd kent?

Het daagde mij... dat ware spiritualiteit zit... in door alle omstandigheden heen, je leven leren over te geven aan het Hogere. Te weten dat jouw kracht niet in jouw hulsje zit... maar dóór je heen mag stromen, wanneer je je open stelt. Te weten dat álle Leven, liefde, oneindigheid, geluk, redding, recht, vrede, rust, etc etc te vinden is, wanneer je je eigen plannen los durft te laten.

En pfoe... wat worden Hendrik en ik hierin geoefend momenteel.

We ontvingen vorige week vrijdag een vervolgbrief van de leerplichtambtenaar. Ik was eerder al begonnen om hier over te schrijven, maar kon het niet afmaken. Ik had eerst werk in mezelf te doen... om hier weer vrede en rust over te krijgen.

Ik was eerder van plan om de brief hier neer te zetten, maar heb besloten dit niet te doen. Het hoeft geen verder podium te krijgen... laten we zeggen, dat het vol staat met (onterechte) beschuldiging en dreiging. Er wordt niet persoonlijk gesproken, er wordt niet persoonlijk naar onze kinderen gevraagd. Er wordt alleen volgens de letter van de wet gereageerd en gehandeld.

En dit is precies waar wij mee te maken hebben. De letterlijke wet. Precies waarom we deze weg gaan die we gaan. Omdat deze letter van de wet geen goed doet in vele situaties. En veel van die situaties hebben wij zelf ondervonden of om ons heen ervaren.

We voelen dus, na echt even opnieuw tot onszelf te hebben moeten komen, dat onze weg vervolgd. Wij zijn wie we zijn. Onze kinderen zijn wie ze zijn. En God zelf geeft ons keer op keer bevestiging dat wij dat ook mogen. Dat Hij ons zal steunen... dat Hij onze liefde en ons leven is.

Wat is ware spiritualiteit? Ware spiritualiteit zit in volledige overgave. Ook als alles om je heen dreigt weg te vallen of afgepakt te worden. Het zit hem in het werkelijk erkennen dat er meer is, ook als je het niet ziet.

Ik heb daar nog veel in te leren. Mijn voeten dreigen soms te bezwijken en ik wil het bijltje er bij neergooien. Ik raak van mezelf uit angst voor het onbekende en bedreigende.

En toch... ervaar ik daar dan ineens die grote handen.... die mij dragen. Waar ik niet meer kan, tilt Hij me op. Waar ik het bijltje er bij neer wil gooien, besef ik.. dat er helemaal geen bijltje meer is om neer te gooien...

En dan ineens wordt mijn hart weer gevuld... komt er van alle kant bevestiging dat Hij het allemaal prima in de hand heeft... dat er een universum vol met hulp is voor het goede, wanneer wij heel heel dicht bij onszelf blijven.

En dat is wat we maar gewoon besluiten te doen. Heel dicht bij onszelf blijven.

We richten ons op onze jongens... en ons hart vult om wie ze zijn. Wat een prachtwezentjes. Wat een voorrecht dat ze in ons leven zijn, en we hen mogen meemaken.

We maken lol met elkaar en genieten.

En dan weten we.. dit kan ons nooit meer worden afgenomen.

Dit zit voor altijd in ons hart.

Liefs,

MargrietGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands