Green fields of glory

Vuur!

Geschreven op 13 december 2021

Thuis zijn we dus. En we genieten daar van. Is dat altijd makkelijk? Nee zeker niet. We hebben onszelf bij ons.. en we gaan om de beurt of soms allemaal tegelijk door onze eigen stukjes van groei, met de nodige strubbelingen.

Maar erg is dat zeker niet. Het voelt of we daar nu veel meer ruimte voor hebben. Ruimte om gewoon te ZIJN. En we vinden elke keer wel weer een weg!

Wat doen wij dan zo'n beetje nu thuis?

Nou.. van alles eigenlijk! Maar wat ik vooral nu leuk vind om te delen, is dat we met thema's werken... we zijn begonnen met het thema 'de Maan'... en ervaren nu dat we in het thema 'Vuur' zitten. Daar omheen zijn dan activiteiten die daar bij passen... we zoeken dingen uit.. we vragen ons dingen af.. en we doen samen activiteiten. Maar alles op zijn gemakje en op onze eigen manier.

Wat we allemaal zullen leren over en met VUUR dit thema, dat gaan we nog zien. Maar in elk geval hadden we vorige week, op Hendrik zijn verjaardag, een VUURfeestje. Met de jongens heb ik een vuurplaats gemaakt in onze tuin... gewoon door een kuiltje te graven, stenen hier in en omheen te leggen... en stoelen daar omheen te zetten. Hoe simpel. Maar daarna natuurlijk ook aankleding met verschillende lampjes en kleedjes voor op de stoelen. Dit mag allemaal nog verder gaan ontwikkelen in de komende tijd... maar dit was een mooie start.

Eens in de zoveel tijd is onze lieve lieve vriendin Mieke bij ons. Zij leeft in een campertje en staat dan bij ons in de tuin. Heerlijk is dat, want dan ontstaat er zomaar een soort communityleven van dingen samen doen en dingen samen delen. Wat echt een diep verlangen van mij is, om in harmonie met elkaar samen te mogen leven en de belangrijke dingen van het leven met elkaar te kunnen delen in al zijn puurheid.

Mieke speelde een grote rol in deze VUURdag. Ooit kreeg ik van haar en nog een vriendin een Dutch Oven kado (echt zó'n groot kado!!)... dat is een gietijzeren pan, die je kunt gebruiken op een buitenvuur. Je kunt het gewoon als gewone pan gebruiken, maar met het juiste gebruik is het ook een oventje en kun je er brood in bakken of zelfs taart.

Zie deze heerlijke vlog van mijn zwager in Finland, die dus inderdaad een appeltaart maakt in een dutch oven - pan.

Mieke maakte voor ons die dag geen appeltaart, maar op verzoek van Hendrik Coq au Vin. Een kipstoofgerecht in rode wijn.... mjammie!!!

In de keuken klaargemaakt, later buiten op het vuur warm gehouden en uit opgediend


Maar daar bleef het niet bij. Mieke maakte ook nog een plaatbrood, heerlijk met kruiden erop... ik heb mijn eerste avontuur erop zitten met zelf gluhwein maken... wat er werkelijk prachtig uit zag in de pan... maar eigenlijk behoorlijk bitter smaakte, haha. Volgende keer doe ik er geen sinaasappelschillen in, maar alleen het sap. Het idee was wel heel gezellig..

En voor de jongens was er brooddeeg... Joas maakte vier mooie stevige stokken klaar... en zo hebben de jongens zelf broodjes gebakken boven het vuurtje die avond.

Wat een ervaring! En vooral: wat was het heerlijk om te zien, hoe makkelijk het eigenlijk allemaal was! Dit gaan we zéker nog herhalen!! We hebben nu toch een vuurplaats..... en broodstokken... en recepten 🙂

Ik ga jullie de foto's laten zien. VUUR. Wat een heerlijk thema. En wat past het eigenlijk goed bij ons merk ik. Vuur maken.... maar ook VUUR erváren... vuur in onze harten. Vurigheid. Soms knalt het wel eens hier... maar dat is natuurlijk logisch, als je allemaal een vuurtje in je draagt. En dan hebben we even wat meer ruimte nodig, zodat we elkaar niet over verhitten. Ontploffen. Zodat we weer gewoon vurig blij kunnen zijn. Verwarmd.

Vuurdragertjes.

Liefs,

Margriet

Categorie: | |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands