Green fields of glory

DIY schaakspel

Geschreven op 24 december 2020

Vakantie voor de jongens!

Dat betekent meestal een losbarsten van energie en creativiteit. Soms even schakelen om dit met elkaar in goede banen te leiden, maar we lijken er steeds meer een weg in gevonden te hebben.

Zo ga ik op zulke dagen regelmatig met de jongens om tafel zitten.. beetje eten en drinken erbij... en een vel papier met een pen. Daar worden dan al onze namen opgeschreven (mijne ook) en gaan we bedenken wat we de komende tijd wel zouden willen doen. We brainstormen samen en horen elkaars ideeën aan. Wat zou je willen doen? Wat zou je willen maken? Wat zou je willen leren? Is er iets in je kamer wat je anders of mooier/fijner zou willen? En; is het ook mogelijk? Hoe wil je dat gaan doen? Wat heb je ervoor nodig? Kan iemand jou daarbij helpen? Dit soort vragen worden besproken.

Daarna vullen we onder iedereen zijn naam een lijstje in met ieders wensen en verlangens. Vervolgens is iedereen meestal al genoeg geïnspireerd om bezig te gaan, soms heeft iemand daar hulp bij nodig.

Pas hebben twee van de jongens met klei een eigen schaakspel gemaakt.. deze uit laten harden.. en daarna geschilderd. Nu kunnen ze tegen elkaar schaken met hun eigen 'legertje'. De één maakte een holbewoners leger, de ander een ridderleger. Ik mocht hen meehelpen en dat vond ik ook erg leuk... ooit dacht ik dat ik, omdat ik geen dochters heb, de creatieve knutseldingen zou moeten missen, maar niets is minder waar!

Bij een kringloop vond ik laatst een extra schaakbord, dus er kan nu met 4 tegelijk gedamd en geschaakt worden.. nieuwe klei is ook al besteld, want het werkt zo leuk, dat er nu plannen voor nieuwe legers zijn gekomen.

En misschien... maak ik er dan zelf ook wel eentje. Wat zou ik voor leger maken? Een levend bos met verschillende soorten bomen, struiken en dieren? Of een moestuinleger.. vol met vitaminebommetjes en natuurlijke bestrijders.. haha.

Wat heerlijk om mee te gaan in zulke creatieve flows. Soms wat overweldigend, maar vooral mega gezellig en inspirerend. Zo kan een vakantie nooit te lang duren!

Liefs,

Margriet

Categorie: | |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands