Green fields of glory

Vertalen van een boek

Geschreven op 26 december 2020

Rond 2009 kruiste ons pad met de studies van een bijbelleraar uit Amerika, Stephen E. Jones. Deze studies waren voor ons levensveranderend. Waar wij, opgegroeid in een christelijk milieu, talloze vragen hadden over tegenstellingen in de bijbel.. dingen die niet kloppend leken te zijn en waar ook niemand ons antwoorden op kon geven, kregen we door deze studies ineens een kloppend beeld wat in ons hart resoneerde.

In 2016 schreef hij na vele studieboeken een eerste roman op basis van de bijbelse principes en het wekte meteen mijn interesse. Het boek gaat over een man die Anava heet. Anava ontdekt een licht in een grot die hij aan het verkennen is. Hij heeft daar een ontmoeting met de Schepper en de openbaring die hij ontvangt zend hem op een missie om licht te brengen aan anderen.

Het is een boek met erg veel beeldspraak en om het dieper te kunnen bevatten wat er precies allemaal gezegd werd, ben ik in 2016 meteen begonnen met het vertalen van de hoofdstukken.

Door allerlei andere bezigheden kreeg het vertalen een vertraging van een aantal jaar.. en onderweg heb ik wat hulp gekregen van twee vrienden.. en eind dit jaar, 2020, was het eindelijk zover: de vertaling is klaar!

Verschillende mensen hebben tijdens het vertalen meteen al met me meegelezen, maar ik vind het erg leuk dat hij nu voor iedereen te downloaden is. Mocht het ook jouw interesse hebben, kun je het boek vinden bij downloads op deze website. Ik ben het ook hoofdstuk voor hoofdstuk aan het inspreken voor een ieder die liever luistert dan leest, ik moet nog even uitvinden hoe ik dit het beste op de website kan zetten.

Het kan even wennen zijn aan het begin van het boek, waar vooral heel veel beeldspraak wordt gebruikt. Later gaat het verhaal meer lopen. Mijn advies is, als het boek je belangstelling heeft, om gewoon door te blijven lezen en uit elk hoofdstuk mee te nemen wat resoneert in jezelf. Soms misschien maar één zin, soms een beeld. Ik heb het verschillende keren gelezen en elke keer springen er weer nieuwe dingen uit naar voren.

Mocht je het liever in het Engels lezen (en de drie vervolgen op dit verhaal, waarvan ik nog niet weet of ik ze ook ga vertalen.. 🙂 ), hier staat het op zijn eigen website:

https://godskingdom.org/studies/books/light-from-the-crack

Liefs,

Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands