Green fields of glory

Tuin tuin tuinseizoen!

Geschreven op 30 juli 2021

Wat een heerlijk tuinfeestje was dat! Ik ben door alle druktes helemaal vergeten mooie foto's te maken, dus ik kan er helaas weinig van laten zien... maar we hebben er van genoten! Allemaal gezellige kraampjes met 2e hands of gezond of zelfgemaakt spul... Joas had de verrijdbare werkbank naar buiten gerold en stond houten hangertjes te zagen voor het publiek (waarvan ik echt méga baal dat ik geen foto's heb gemaakt, want ben echt super trots op hem dat hij dit deed!).. en Gideon onthaalde alle gasten heeel vriendelijk en leidde hen meteen naar zijn kleedje om hen vervolgens pas weer te laten gaan als ze iets bij hem gekocht hadden. Aan zijn verkoopskills zal het niet liggen. Of is het zijn onweerstaanbare schattigheid? Hoe dan ook, hij wind iedereen altijd om zijn vingers.. en is zich er ook nog eens niet van bewust dat dat niet doodnormaal is. Haha.

Bij een gebrek aan tuinfair-foto's, ga ik natuurlijk andere tuinfoto's delen... want wat groeit alles onwijs goed in de tuin op het moment! Ik ben echt zo positief verrast elke keer dat ik door de tuin loop. Wat is alles groot aan het groeien en wat doet het het goed! We kunnen het eigenlijk nu niet aangegeten krijgen... dus een deel van het overschot ligt zo nu en dan in het kraampje, of wordt uitgedeeld.


Wat een rijkdom he! Echt alles lijkt wel te lukken dit jaar. Heel bijzonder.
Inmaken is ook een optie, maar heb ik niet altijd tijd voor. Ik ben me daarom meer en meer aan het verdiepen in het jaarrond eetbare groenten uit je tuin te kunnen halen. Dat lukt me al steeds beter.. en soms moet je er een beetje voor wennen aan nieuwe dingen. Vele kruiden, die we soms onkruid noemen, blijken geweldige voedzame groentjes te zijn en kun je heel prima in je avondeten verwerken.

Om me nog weer verder te kunnen verdiepen heb ik zojuist van de opbrengst van het kraampje en de tuinfair een nieuw boek besteld: 'Praktisch handboek Voedselbossen'! En daar ben ik méga blij mee. Zoiets zou ik nooit zomaar kopen.. maar is nu extra leuk om verder in het tuinieren te 'investeren'!
Met de kinderen hou ik een budgettenboekje bij, waarin ze inkomsten en uitgaven bijhouden rondom onze kippen, het kraampje en hun eigen spulletjes die ze samen kopen en verkopen. En ja, dan zie je dus ook, dat je soms wat geld gaat overhouden wat weer geïnvesteerd kan worden!

Ik ben benieuwd wat dit boek me weer aan nieuwe ideeën gaat geven!

Liefs,

Margriet

Categorie: |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands