Green fields of glory

The secret: dare to dream!

Geschreven op 20 oktober 2021

Zo nu en dan kopen we een maandje Netflix. Ik hou niet zo van standaard abonnementen, maar als we zo nu en dan een maandje kopen, blijft het altijd boeiend wat het aanbod weer zal zijn deze maand. We zitten nu in zo'n maand.. en ik keek daarom vanavond de film 'The secret: Dare to dream'. En ja.... mooi om te zien. Ik weet niet of je hem gezien hebt en ik weet ook niet of je er zin in hebt. Hier is in elk geval de trailer, die krijg je gratis van Youtube en mij 😉


En ja... het klinkt misschien een beetje cliché voor sommigen... maar ik ervaar het leven ook zo. Dat waar je op gericht bent, je ook aan zult trekken. Ik keek zo nooit naar het leven, maar heb het zelf ondervonden. Te gaan durven te dromen... gewoon kinderlijk dromen, zonder 'ja maaren'... en je precies voor te stellen hoe iets zou zijn. Ik schreef er gisteren al over..

De ervaring leert, dat er wel veel 'ja maaren' te overwinnen zijn. We denken dat het niet voor ons is. Of we denken dat het leven zo niet werkt. Of we vinden dat we gewoon werken moeten, en stoppen met dagdromen. Of we vinden dat zo'n soort leven voor andere mensen is weggelegd, niet voor ons. Of... vul zelf maar in. Wat houdt jou tegen om vrijuit te dromen... en te geloven dat dit ook werkelijk voor jou is weggelegd? Dat je alleen geduld hoeft te hebben en vertrouwen dat het zal gaan komen?

Ik zal de laatste zijn die zal zeggen dat de weg erheen altijd makkelijk zal verlopen. Maar dat is niet persé omdat het niet mogelijk is... of omdat we de rest van ons leven zullen moeten zwoegen om dit voor elkaar te gaan krijgen... het is niet makkelijk, omdat we al onze 'ja maaren' één voor één los zullen moeten laten. En dat is voor ons mensen nog niet zo makkelijk.

Wat is jouw droom? Wat zou je echt heel erg graag willen... gewoon die onschuldige kinderdromen... die je misschien niet echt heel serieus hebt genomen. Of die droom, die wel heel aanwezig in je hart is, maar je nooit hebt durven uitspreken.

Vertel hem eens aan iemand. En gun het jezelf, om je 'ja maaren' ook eens rustig te bekijken en eerlijk te beantwoorden. Kloppen ze werkelijk? Of is er toch een oplossing voor elke 'ja maar'?

Neem jezelf serieus. 'Your dreams have been planted in your heart for a reason'. De dromen in jouw hart zitten daar met een reden. En die reden, heeft volgens mij niets te maken met alle 'ja maaren'. Ze hebben te maken met wie JIJ bent in deze wereld. Een pracht persoon met een eigen kleur, waar de wereld mooier van zou worden als je hem zou laten zien.

Schijn!

Liefs,

Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands