Green fields of glory

Stroomversnelling!

Geschreven op 20 februari 2021

Ik schrijf de laatste tijd wat minder hier dan aan het begin. Dat heeft ook een reden. Want mensen, wat gebeurt er een hoop! De samenleving is in een rap tempo aan het veranderen en Hendrik en ik hebben er een dagtaak aan om bij onszelf te blijven en na te denken hoe we er allemaal mee om willen gaan. En daar horen soms vrij grote keuzes bij.

Waar ik vroeger gewoon de regels volgde zoals ze zich aandienden, zonder daar lang bij stil te staan, ben ik een aantal jaren geleden behoorlijk gaan nadenken over alles in ons leven. Waarom doen we de dingen die we doen? Waarom doen we veel dingen eigenlijk met als enige reden 'omdat het zo hoort'… of 'omdat dit al jaren zo gedaan wordt' of gewoon.. omdat je nooit dacht dat het wérkelijk anders zou kunnen. Maar wat als het wél anders kan? Wat zou je dán willen?

Al dit soort vragen hebben door ons heen gespeeld. En op een gegeven moment ga je dan zien, dat je het wel graag anders zou willen dan hoe het nu gaat. Dat is geen fijn moment. Want vaak zijn dingen ook niet meteen makkelijk te veranderen. Je hebt je leven gebouwd om deze situatie heen. Je hebt de mensen om je heen vergaard die hierbij horen. En als je dat veranderd… zal dat dan nog wel blijven? Of sta je dan alleen?

Deze dingen houden je tegen om te kiezen voor wat je voelt.. je wilt namelijk helemaal niet anders zijn. Je wilt niet in hoeven te gaan tegen de mensen van wie je houdt. Totdat het op een gegeven moment genoeg is. De druppel… de grens.. wat dan ook… het is bereikt. Je besluit dat je gaat voor de weg waar je hart naar wijst. Datgene wat je voelt dat jouw waarheid is, waar jij liefde voor voelt, waar je in gelooft. Je kunt het nog langer blijven negeren om de gemoederen goed te houden, maar dan ben je eigenlijk jezelf aan het kwijtraken en aan het leven voor een illusie.

Wat voor ons heel belangrijke waarden zijn is gezondheid, het goed hebben met elkaar, delen van wat je hebt en samen te leren wat het leven te bieden heeft. En door alle veranderingen in de maatschappij, lijken wij in een soort stroomversnelling gekomen te zijn om hier weer nieuwe keuzes in te maken. Binnenkort ga ik meer vertellen over een aantal veranderingen, zoals biologisch voedsel wat we samen met andere gezinnen bestellen.. en een nieuwe vorm van onderwijs die wij met de kinderen gaan ontdekken… blijf volgen als je het ook boeiend vind!

Maar nu eerst bedtijd 🙂

Liefs,

Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands