Green fields of glory

Samen bio voedsel kopen

Geschreven op 24 februari 2021

Ik zei het al in mijn vorige blog: er zijn verschillende nieuwe dingen op ons pad momenteel. Over een aantal van die dingen vind ik het leuk om meer te vertellen. Wij zijn dus steeds meer biologisch gaan eten. Niet omdat biologisch heilig is, want ja ik weet dat ook bij biologisch helaas dingen mis gaan. Wij staan echter helemaal achter het idee van steeds meer naar de natuur en geen gifstoffen meer gebruiken als het ook echt anders kan.

Vaak is dat 'anders' wel een lastigere weg... of het kost ons meer. In geld of in moeite. Maar daar laten we dan andere dingen voor, zodat het toch mogelijk wordt. En vaak ontstaan er juist hele mooie wegen door die je eerst nog niet zag en die het alleen maar leuker maken..

Zo ook de samenwerking die we inmiddels hebben met een klein groepje mensen. We hebben een manier gevonden om met een aantal gezinnen samen bij een biologische groothandel te kunnen bestellen, als een soort collectief. In ons eentje zou dit niet kunnen, omdat je aan een minimum aantal bestelkosten vast zit voordat het bezorgd wordt. Dus omdat we dit samen doen, wordt het mogelijk. We hebben de taken verdeeld, zodat het voor niemand teveel werk is.. en zo kunnen we samen genieten van biologische groenten en fruit voor een mooie haalbare prijs.

Elke week stopt er nu dus vroeg in de ochtend een vrachtwagen om de spullen te bezorgen... en wordt een 'winkeltje' opgetuigd waar we om de beurt onze spulletjes uit kunnen zoeken. Wat een fijne manier van werken.. samenwerken om méér mogelijk te maken!

We merken soms dat er meer interesse is om met zoiets mee te kunnen doen. De kracht hier van is het kleine groepje, zodat het haalbaar blijft en niet teveel werk wordt.. maar bij interesse, willen we gerust uitleggen hoe wij dit doen, zodat je het zelf ook met een groepje kunt opzetten. Als dit het geval is, stuur dan even een berichtje via het contactformulier.

Samen maken we de wereld mooier... en gezonder!

Liefs,

Margriet

Categorie: |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands