Green fields of glory

Paddenstoelen tocht

Geschreven op 25 oktober 2021

Op zondagmiddag maken wij vaak een wandeling door een stuk natuur ergens in de buurt. Soms in het bos vlakbij, soms stappen we in de auto en rijden rond tot we een leuke plek vinden. Dat vind ik het heerlijke aan deze omgeving; overal zijn prachtige wandel- en natuurgebieden!

Niet altijd hebben de jongens zin in wandelen, dus regelmatig verzin ik daar iets op om het net iets boeiender te maken. Gisteren maakten we daarom een 'paddenstoelentocht'. Pas geleden zijn we op visite geweest bij een heerlijk gezin in Assen, en mochten we met hen ook mee op paddenstoelentocht. Zij wisten er veel van.. maar eenmaal thuis, is het toch lastig om te onthouden wat ze gezegd hebben.


Dus nu gingen we zelf zoeken... en van álle paddenstoelen die we vonden maakten we foto's. Dat waren er best veel! Hier een selectie er van... wat een prachtige creaties zijn er toch..


Thuis hebben we de foto's uitgeprint en hebben we ze geprobeerd te sorteren. Deze tabel heeft ons daarbij op weg geholpen:

paddenstoelen zoekkaart


En daarnaast gebruikten we ook websites over paddenstoelen. We plakten de foto's op en schreven de gevonden namen op. Daarna hebben we het laten controleren... en het lijkt er op dat we de meesten goed hebben gevonden! Het blijft natuurlijk altijd een beetje gissen met zulke foto's. Het is belangrijk om te zien of de paddenstoel een steeltje heeft.. of hij lamellen of een soort sponsachtige onderkant heeft... of hij een ring heeft... etc.

Maar wat we inmiddels weten.. is dat je de meeste boleten die lijken op eekhoorntjesbrood, kunt eten! Er is 1 boleet die je niet kunt eten, maar die valt erg op. We gaan nog even verder oefenen... maar ik kijk al uit naar onze eerste gebakken paddenstoelen met uitjes... mjammie!

Mocht er een lezer van deze blog zijn die verbeteringen heeft op onze gevonden namen.. of de namen die voor ons nog ontbreken, dan horen we het natuurlijk graag!

Heerlijk om zo te leren van wat de natuur geeft in elk seizoen!

Liefs,

Margriet

Categorie: | |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands