Green fields of glory

Het verhaal achter de Green fields of glory...

Wij zijn dus de Greenfields.

Een gezellig enthousiast, soms ietwat overweldigend gezin van zes, plus hond. Oja, en kippen. Bruisend, dat voelt als een passend woord. :)

Ik, Margriet, ben de schrijfster van deze website. Getrouwd met Hendrik, thuismoeder van vier (heerlijke) jongens. Dromer, denker, beginnende aanpakker...

Wij komen als gezin uit West-Nederland, aan de rand van de Randstad en zijn in 2018 verhuisd naar het platteland van Groningen. Wij hebben op een gegeven moment in ons leven het roer omgegooid en zijn heel anders gaan leven. Ik kan het het beste omschrijven als 'terug naar de Bron'. We zijn ons oa gaan verdiepen in gezond eten en leven.. namen vrij radicale stappen hierin. We begonnen met een moestuin.. en ik ben helemaal overweldigend verzeild geraakt in de wereld van de natuur... planten...stekken.. eigenlijk alles wat lééft.
Ik kan er ook niet over ophouden om hier dingen over te delen. Over dat Léven. Moestuinieren... kippen... zelf dingen maken... hutten bouwen met de jongens... en steeds weer nieuwe dromen krijgen, daarvan delen en blijven hopen en verwachten.

Dit lijkt allemaal geweldig.. en dat is het ook. Tegelijk ken ik ook periodes van grote worstelingen in mijn leven. De hoogten komen vaak pas als je door de diepten bent gegaan.. en zo ervaar ik het ook precies. Wat mij betreft hoort dat helemaal bij het proces van het leven en zijn we er om elkaar te helpen en te delen in onze hoogten, maar zeker ook onze diepten. Ik hoop dan ook met mijn verhalen een ander te kunnen bemoedigen om te blijven geloven, wanneer het soms allemaal zo geweldig niet meer lijkt.

Liefs, Margriet

Over de naam...

Waar komt die naam Green fields of glory eigenlijk vandaan?

Nou eigenlijk werd ons die jaren terug eens toebedeeld door mijn broer, die een naam bedacht voor ons huis op Four Square. Ik kende dat zelf verder niet, maar het bleek een sociaal netwerk te zijn op internet waar je bij locaties kunt 'inchecken' als je daar daadwerkelijk bent. En ons huis kreeg daar dus de naam 'Greenfields of Glory'.

Die naam bleef in mij resoneren. Ik hoorde er steeds een lied bij in mijn hoofd.. 'Fields of Gold' van Sting, wat mij een heerlijk soort eeuwig gevoel geeft. (Vooral als het gezongen is door Katie Melua. Lekker dromerig.)

En dat gevoel past ook precies bij het gevoel wat 'Green fields of glory' mij geeft. Ik had als kind een vrij simpel, maar helder beeld van het eeuwige, 'de hemel', namelijk heuvelachtige groene velden, waar je op blote voeten door kon lopen of op dansen, zonder dat je voeten zeer zouden doen. Gewoon dat idee, leek mij genoeg.

En dan terug in het nu.. blijkt de naam ook erg passend te zijn. Wij zijn Groenevelders.. en hebben een diep besef dat alles wat wij hebben, niet puur van ons is, maar dat we dit ontvangen hebben. Ons huis, de tuin, het leven, elkaar.. alles.

Het maakt me stil.

Daarom, 'Green fields of glory'.
Met een diepe buiging naar dat wat Groter is.
Liefs, Margriet

 Over de website...

De gedachte achter deze website is delen.

Delen van alles wat inspirerend kan zijn, bemoedigend, opbouwend. Delen van hoogten en delen van diepten.

Ik zal regelmatig dingen van ons leven of mijn gedachten delen via mijn blogs. Omdat dit nogal verschillend kan zijn van onderwerpen, zijn er categorieën in het leven geroepen. Mocht je vooral één onderwerp erg interessant vinden en hier alles van willen lezen, dan klik je bovenaan een pagina op de button van je keuze. Home made, natuur, spiritueel, gezin, homesteading en dingen over de website zelf, dat zijn de onderwerpen waarover ik verwacht te bloggen. En mocht ik zomaar over iets anders bloggen.. dan zal ik hem waarschijnlijk gewoon bij hetgene plaatsen die ik er het meest op vind lijken ;)
Ik heb ook in gedachten om te gaan vloggen.. en audiobestanden te gaan delen. Ook zie ik voor me dat ik zo nu en dan dingen zal willen delen die je kunt downloaden. Boeken.. of zaaiplanningen voor in je tuin.. of dingen handig rondom je kinderen.. wat dan ook.

Omdat ik van vertalen hou, heb ik besloten om de site ook in het Engels aan te bieden. Ik verwacht niet dat ik alles meteen zal kunnen vertalen, maar ik kijk steeds hoe ver ik kom.

Het is voor mij ook een sprong in het diepe en mocht er meer te delen zijn over de website, dan zal ik het hier toevoegen of in een blog over schrijven.

En bij vragen, of als je merkt dat iets niet werkt, dan kun je natuurlijk altijd even het contactformulier invullen!

Veel leesplezier!
Liefs, Margriet

Your dreams have been planted in your heart for a reason

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands