Green fields of glory

Omgebouwde buffetkast!

Geschreven op 12 maart 2021

Whaa... zo blij met dit nieuw afgeronde project!! Ons huis heeft een (vind ik) mooie keuken... donker rood.. het is één van de dingen waar ik op Funda meteen voor viel toen dit huis voorbij kwam. Het is een grote keuken, maar ik heb eigenlijk altijd te weinig werkblad.

Toen ik laatst met Joas samen al mn weckpotten, waar allerlei dingen in zitten.. kruiden, noten, meel, pasta, havermout, rozijnen... etc etc, aan het bijvullen en herschikken was.. zei hij opeens 'mam... jij hebt toch te weinig werkblad in je keuken zei je?? Als je nou eens de bovenkant van de buffetkast eraf haalt... en je maakt op die onderkant een werkblad... en dan een paar planken erboven... dan kun je daar al die mooie weckpotten op zetten!

Op dat moment zaten mijn weckpotten in een gesloten kast... en mijn droom voor een volgende keuken zou inderdaad planken zijn met weckpotten daarop... maar... wat een géniaal idee van Joas!! Nu kon ik dat gewoon met deze keuken al realiseren!

Hendrik was niet meteen enthousiast van ons ambitieuze plan.. want tja.. tis nogal wat, die kast uit elkaar halen en veranderen. En hout voor een werkblad en planken is ook echt niet voor niets. Ik wilde graag teakhout, als dat zou kunnen.. omdat daar onze andere meubels in de woonkamer ook van zijn. Toen kwam hij zelf op het geniale idee om te zoeken of er in de buurt teakhouten tafels aangeboden werden. En ja! Een tafel voor maar 50 euro gevonden...

Opgehaald... Hendrik en Joas hebben hem samen ontmanteld... op maat gemaakt... geschuurd... Ik mocht vertellen hoeveel en hoe brede planken... en heb de planken uiteindelijk geolied. Gewoon met olijfolie, zoals ik met meer meubels doe. Werkt prachtig, het hout wordt er mooi levendig van.

Ook heb ik nog plankendragers opgehaald bij de plaatselijke kluswinkel (geweldige winkel, hebben bijna altijd wat we nodig hebben zo liggen!!). Ze hadden ze niet in het mat zwart en die wilde ik wel graag... dus een busje mat zwarte spuitverf mee...

In elkaar zetten... en jaaaa.... ik ben er echt MEGA blij mee!! Ik kijk nu gewoon steeds die kant uit, omdat ik het zó mooi vind. Terwijl ik eerder al jarenlang naar die buffetkast heb zitten staren, omdat ik er iets anders mee wilde. Soms moet je gewoon wachten tot je zoon oud genoeg is om er doorheen te zien!

Liefs,

Margriet

Categorie: | |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands