Green fields of glory

Meer en meer en meer plantjes!!!

Geschreven op 2 mei 2021

Waar ik in ons vorige huis begon met stekjes op te kweken in een raamkozijntje in de keuken:

en in dit huis al zo verheugd was dat ik een hele serre aan de zuidkant heb om plantjes op te kweken...

heb ik nu sinds vorig jaar een grote kas (!!) om alles te laten groeien. Wat een genot is dat! En werkelijk, al mijn plantjes die ik zaai komen nu ook daadwerkelijk op. Hoe belangrijk is zonlicht en warmte toch..

Bij ons begint alles meestal in het klein en provisorisch, tot ik groter en meer nodig heb om verder te kunnen. En zo ook al bij de kas. Ik begon het oppotten op een oude tafel en een zelf gefabriceerde soort tafel van een houten plaat op twee schragen. Maar inmiddels stonden daar zóveel plantjes op, dat het vol begon te raken en de houten plaat door begon te buigen.

Manlief zag mijn nood en heeft afgelopen weekend met allerlei materialen die we nog hadden liggen een mega oppottafel gemaakt tegen een zijkant van de kas. En daar ben ik zooooo blij mee! En mijn plantjes ook.. haha!


De tafel die ik nu over had, hebben we aan een andere kant neergezet en die gebruikt Joas nu als eigen hoekje, waar hij zijn eigen plantjes neer kan zetten.


De laatste tijd is er veel meer veranderd al.. de trekker van Hendrik heeft zijn standplaats in de kas verlaten, omdat Hendrik een afdakje voor hem heeft gemaakt aan ons rode schuurtje. (Zo'n heerlijk plekje ook om even uit de wind te zitten als het zonnetje schijnt, zijn we achter!)

En we kregen een aantal heeeeeel lange dakgoten van fijne buren.. die Hendrik opgehangen heeft voor aardbeien.

Steeds meer plantjes krijgen hun plek in de kas... en nu er door de trekker en de grote tafel die weg zijn veel meer ruimte overblijft... kan er nog veel en veel meer de grond in!

Daar kan ik nou écht blij van worden!!!

Als ik aan het overpotten ben, dan zie ik al een veld met Margrieten voor me... en potten met Margrieten erin.. ik zie allerlei kolen in mijn moestuin pronken (ik zal binnenkort een foto van de moestuin delen.. ik heb dit jaar voor allemaal 'wiebelpaadjes' gekozen) en ik proef de pompoensoep al die ik ga maken van die grote pompoenen die uit de plantjes gaan komen, die ik vandaag gezaaid heb.

Bij het zaaien zie je nog niets.... maar die vreugde... van wat er straks komen gaat!!! Daar heb ik nu al lol van. Dan kijk ik over al die potjes heen waarvan ik weet dat er zaadjes in zitten... en dat het nu vooral geduld is... en dan komen er straks al die prachtige kleuren en geuren en smaken uit tevoorschijn!

Nou... dit was echt een plaatjes blog. Laat ik er ook met ééntje afsluiten..

Wanneer je je op een donkere plek bevind, kun je soms het gevoel krijgen dat je begraven bent.
Maar misschien ben je geplant.

Bloei!

Liefs,

MargrietGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands