Green fields of glory

Het seizoen is gestart!!!!!

Geschreven op 16 januari 2021

Waar ik andere jaren eind april pas echt wat ging doen, ben ik dit jaar dus vandaag, op 16 januari, al begonnen met het eerste zaaiwerk. Best wel héél vroeg.. en ik weet niet of het echt gaat lukken... maar volgens het zakje kun je zomerwortels al vanaf januari in de kas zaaien.

Schoonvader, met een verleden als tuinder, vertelde dat het geen zin heeft, dat het nog veel te koud is, ook in de kas. En ik, eigenwijs.. moet het eerst proberen... en regelmatig heb ik moeten concluderen dat hij inderdaad gelijk heeft. Maar soms ook niet.. en dan is dat toch weer winst he.. Haha. Ik hou gewoon van uitproberen. Dus drie rijtjes worteltjes zijn vandaag gezaaid in de kas.. en water gegeven met behulp van Gideon, de jongste.

Verder hebben we vandaag met zijn allen blad uit de tuin geharkt en op de moestuin gebracht.. dat hadden we dus al veel eerder moeten doen, het gras is al aardig dood gegaan daaronder. Gewoon verdwenen. Dat hadden al vele mensen tegen ons gezegd, maar ook dat wilde ik eerst zelf proberen 😉

Blad kan namelijk juist een goede bescherming voor je grond zijn in de winter. Ook voor het gras is het vaak geen probleem, zelfs een voeding en bescherming. Maar het blad van de walnoot zoals bij ons, is veel te taai en breekt niet af. Dus die dekt de hele grond echt helemaal af.. en ja.. dan gaat het dus inderdaad kapot. Weer iets uitgeprobeerd... en bevestigd. Volgend jaar meteen weghalen als al het blad gevallen is. Het schijnt dat je er ook met de grasmaaier over kunt gaan, dan is het wel fijn genoeg om op tijd te verteren. Ook dat wordt vast nog uitgeprobeerd!

We hadden absoluut geen zin vandaag om naar buiten te gaan... maar als we dan buiten zijn, allemaal meedoen en er echt weer wat gebeurd is.. dan is het heerlijk om daarna weer samen binnen bij de warmte van het vuurtje te komen en ons op te warmen met iets lekkers erbij! Genieten!!

Oh.. en ik heb ook een filmpje gemaakt wat zou kunnen dienen als een start voor een vlog / youtube kanaal. Maar ik ben daarover nog aan het nadenken. Wil ik het bijvoorbeeld in het Engels of Nederlands.. ik had pas besloten dat de vlog in het Engels zou gaan worden.. ik kan zelf ook zo genieten van mensen overal over de wereld die inspirerende dingen laten zien.. en daarvan zijn er ook meerdere die het Engels niet als moedertaal hebben. Maar omdat ze het toch proberen, kan ik met hen meekijken, waar ik heel dankbaar voor ben!

Maar om dan, terwijl je gezin om je heen loopt, ook daadwerkelijk Engels te gaan praten, vond ik nog vrij lastig! Dus eerst maar eens proberen op een rustig moment als ik alleen ben.

En zo.. vinden we het leven op onze eigen manier uit.

Liefs,

Margriet


Categorie: | |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands