Green fields of glory

Gezamenlijk project

Geschreven op 9 februari 2021

Gideon speelt de laatste tijd vooral met zijn auto's. Vrachtwagens. Caravans. Motors. Trekkers. Graafmachines. Etc etc. Je snapt het wel. Maar als ik in zijn kamer rondkeek, dan werd er nog veel ruimte bezet door dingen waar hij veel minder vaak mee speelt, zoals bijv zijn winkeltje.

Als ik vroeg of het misschien tijd was dat iemand anders zijn winkeltje zou krijgen, dan was het antwoord 'nee'. Heel soms speelde hij er nog wel mee.
Toch bleef het mij vasthouden. Zou ik niet iets kunnen verzinnen voor al zn autootjes? We kregen pas weer een hele lading voor hem erbij.. en een bepaalde opslagplek zou wel leuk zijn.

Mijn hersenen bogen zich over deze kwestie en brachten wat dingen samen. Wat nou, als de opslagplek óók een speelplek zou zijn? Ik schetste wat op een papiertje... liet het aan Gideon zien.. en die was meteen om. Ja hoor! Nu mocht het winkeltje wel weg... want dit garage-plankjes systeem, vond hij geweldig!

Even overlegd met Hendrik en Joas. Joas zag het ook gebeuren en Hendrik dacht wel dat Joas het ook kon maken. Dus zo gebeurde het! Joas maakte wat ik in mijn hoofd had... we overlegden over hoe het nog beter kon en hoe het ook werkelijk zou gaan worden.. Joas zocht materiaal en zaagde en boorde.. schuurde.. we hebben het uitgeprobeerd.. leek te werken.

Toen hebben Gideon en ik het samen geverfd. Eerst netjes in de grondverf, daarna in de kleur van zijn keuze: rood! Daar hadden we gelukkig nog een rest van. Het viel me op hoe goed hij dit al deed met zijn 4 jaar! Gedreven om het netjes te krijgen, lette hij goed op wat hij deed. En zo trots als een pauw natuurlijk!

Toen het droog genoeg was, heeft Hendrik het op de muur gemaakt, waar Joas en ik de streepjes al klaar hadden gemaakt... en voila!
Zie hier Gideon zijn eigen garage-plankjes systeem! Met een losse plank die de auto's van de vloer op de eerste plank kan brengen... en daarna tussen de 1e en 2e plank... en daarna naar de 3e.. en weer terug... en weer heen. Hij vind het geweldig!

En ik geniet van deze samenwerking. Een echt familieproject!

Als je elk stapje gewoon rustig en eerlijk bekijkt... ziet wat kan en niet kan.. aangeeft wat je wel en niet kunt en wilt.. dan kom je vanzelf verder is mijn ervaring. Heerlijk vind ik dit!

Liefs,

Margriet

Categorie: | |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands