Green fields of glory

Nieuwe jaar.. nieuwe maan

Written on 1 January 2022

En toen was daar 2022. Een nieuw jaar. Dat betekent dat www.greenfieldsofglory.com nu een jaar lang bestaat! Met het nieuwe jaar is hij in 2021 'in de lucht' gekomen.

Deze website ben ik begonnen om te mogen delen. Delen van inzichten.... delen van onze ervaringen... delen van alles waar we blij en verwarmd van raken. En het leek me mooi om ook weer iets te delen, nu de website een jaar bestaat. Ik ga je vertellen wat het is.

Bij een jaarwisseling, niet voor niets oud&nieuw genoemd, wordt er vaak terug geblikt en weer vooruit gekeken. Er worden wensen uitgesproken naar anderen en er worden goede voornemens voor onszelf gedaan. Het proces van oud naar nieuw is iets wat mij al jaren fascineert. En dan niet het meeste bij oud en nieuw, want dit voelt voor mij ten diepste als een soort zelfbedachte tijd om een overgang te vieren. Wat natuurlijk helemaal prima is... maar mijn interesse gaat vooral uit naar de natuurlijke gang van zaken.

Zoals bij een zaadje. Wat een stukje dode, gedroogde materie is. Oud. Maar stop het in de grond... laat de zon en regen er overheen gaan... en er ontstaat iets nieuws levends vanuit dit dode zaadje. Ieder jaar is dit voor mij echt een werkelijk wonder wat voor mijn ogen voltrekt. Onvoorstelbaar. Immens. Fascinerend!

Maar zo ook in ons leven. Wat hebben we soms oude patronen... of oude gedachten... een oude manier van werken... waar we eigenlijk helemaal niet meer blij mee zijn. Toe aan iets nieuws. Maar hoe dan??

We zetten goede voornemens... gaan hard ons best doen.. en eerlijk? In mijn geval faalt het steeds als ik goede voornemens zet. Ik raak afgeleid, ga weer iets anders doen, en het goede voornemen wordt vergeten.

Wat heb ik in mijn leven veel gestreden om hetgeen ik zo graag wil te bewerkstelligen. En wat moet ik mezelf er steeds weer op betrappen, dat ik het weer opnieuw probeer, terwijl ik onderhand toch beter zou moeten weten. Soms moet ik er ook maar gewoon om lachen. Het is onze oude manier van denken, die zo hard in onze maatschappij ingebakken zit... dat we denken dat we het allemaal zelf moeten bewerkstelligen.

En ja... dat kun je ook blijven geloven. Dan is dat ook wat er is. Hard je best doen, en dan resultaat zien.

Maar er is ook een andere weg ben ik achter. En dat is de weg van het wonder van léven. De weg van het goddelijke. De weg van het zaadje. Als ik een zaadje in de grond stop... ja, dat doe ik inderdaad zelf. Maar wat zou er gebeuren als ik iedere dag de grond open trek om bij het zaadje te kijken en er aan te peuteren om het nieuwe leven eruit te krijgen? En als er een nieuwe scheut zou zijn... als ik daar aan zou trekken om het boven de grond te krijgen?

Ik zou het hoogstwaarschijnlijk verpesten... en niet datgene krijgen waar ik zo op gehoopt had. Het nieuwe leven komt alleen als we het zaadje zaaien en vervolgens de natuur zijn werk laten doen...

Maar weet je... dat je net zoals bij het zaadje... ook voor jezelf kunt zaaien op dezelfde manier? Door naar binnen te keren en te ervaren waar je werkelijk naar verlangt... wat zit er in jou? Wat ervaar je? Waar verlang je werkelijk naar?

Weet je... al deze verlangens zitten daar niet voor niets. Ze zijn in jou gelegd met een reden. Ieder mens is ontworpen met uniek schatten in zichzelf, die niemand anders in dezelfde verhoudingen heeft... en die we gaandeweg in ons leven mogen gaan ontdekken. Wat is onze kleur? Wat is hetgeen wat wij mogen brengen in deze wereld?

Ga op reis in je binnenste... ontdek wat daar zit... ervaar het zo exact als het tot je wil komen... wat hoort er allemaal bij... en hoe zou je het voor je zien? En vervolgens.... laat ze los. Dat klinkt heel tegenstrijdig. Maar echt. Neem al die verlangens en dromen serieus... en leg ze in de handen van het goddelijke. In de goede grond. Dek de aarde toe... en ga weer verder met je leven. En tegelijk... blijf geloven dat daar iets gezaaid is. En dat het op de juiste tijd en juiste manier op zal komen. Niet door jouw kracht. Maar door de kracht van de natuur. Het goddelijke.

Dit alles is een les in vertrouwen. Maar als het zaadje gezaaid is vanuit jouw pure binnenste... en losgelaten in liefde en vertrouwen... weet ik zeker dat er altijd iets geweldigs uit voort zal komen. Hoe dan ook. En dan vaak als je er helemaal niet meer aan denkt... juist als je het niet meer verwacht... dan is het daar opeens... en mooier en passender dan je zelf had kunnen bedenken!

Een wonder vind ik het steeds weer als dit gebeurd. Dat is het mooie van het léven.

Maar, ik had het over iets wat ik te delen had. En het was dit keer meer dan woorden. Ik heb het afgelopen jaar een voor mij natuurlijkere manier gevonden om dit proces van oud en nieuw wat bewuster te ervaren. Ik ben het ritme van de maan gaan volgen.

Als de stand van de maan zorgt voor de enorme krachten van het (twee maal) dagelijkse eb en vloed op aarde... en je bedenkt je dat een mens voor ongeveer 60% uit water bestaat.. dan kun je je indenken dat de stand van de maan ook invloed heeft op ons mensen.

Hoe dan ook, (dit is een studie op zich en ik ben daar ook nog maar net in begonnen).. wat ik heb gedaan afgelopen jaar.. is steeds bij nieuwe maan stil staan bij de dromen en verlangens die ik in mijn hart voel. Deze schrijf ik op.. zo precies als het komen wil... en dan laat ik ze los in meditatie of gebed.

Bij volle maan kijk ik hier vervolgens op terug. Het is voor mij bijzonder om op deze manier bewuster te worden van wat er allemaal gaande is en wat er in me leeft... en al tot bloei aan het komen is. Het maakt me bewuster van sowieso alles wat er in me leeft en wat ik om me heen zie.

Mocht je het ook willen gaan proberen.. ik heb er dus een pdf voor gemaakt. Een soort werkblad voor bij de nieuwe en voor bij de volle maan. Je print het uit, en neemt bij nieuwe en bij volle maan even de tijd om hiermee te bezinnen. Om tot jezelf te komen.

En het mooie is... morgen is meteen de eerste nieuwe maan van dit jaar. Een nieuwe maan die dan staat in het sterrenbeeld Steenbok. Wat een prachtige tijd is om te beginnen met het uitvinden wat je werkelijk zou willen. Wat er in je leeft... en naar buiten wil gaan komen.

Voor ieder waarbij dit resoneert:


Ik wens je toe dat je bij je diepste dromen en verlangens uit zult komen... en de moed zult hebben om deze te erkennen. Ik geef toe... dit is zeker niet altijd de makkelijkste weg. Het zal soms wat voeten in aarde hebben om dit te gaan kunnen... het alleen al tóestaan van alles wat er in je leeft.

Maar oh.... wat is het het waard!!

En wat zal de wereld mooi worden, als we onze puurste kern naar buiten gaan durven laten komen. Wees niet bang... want onze kern is verbonden aan het goddelijke zelf... Aan de onvoorwaardelijke liefde en oneindige voorziening.

Gun je zelf die verbinding. En... gun de wéreld die verbinding!

Ik kijk er naar uit.

Love,

Margriet

Category: |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
en_USEnglish