Green fields of glory

Muziek in het huis!

Written on 31 December 2021

Och wat heb ik er naar verlangd om meer muziek in ons huis te hebben. We zijn allemaal echt weg van muziek... en hebben dus een aantal jaar geleden ook geïnvesteerd in een fijne muziekinstallatie. Via internet wordt er dus al wel allerlei muziek ons huis in gebracht. Maar zelfgemaakte muziek, dat bleef nog achterwege.

We hebben een piano, want ik kan wat piano spelen. In mijn tienerjaren een jaar of 5 les gehad (waarvoor dank aan mijn ouders die dat betaalden!). Echt goed noten lezen kan ik niet, ik speel vooral op klankgehoor en met akkoorden. Zou best een stuk beter willen kunnen noten lezen, maar toch kwam ik daar nooit goed doorheen.

Mijn kinderen heb ik weleens geprobeerd wat te leren... maar dat lukte niet echt goed. En ik besloot het maar los te laten... en het verlangen kenbaar te maken in mijn hart... het universum in te sturen... en verder maar te zien wat er zou gebeuren.

Een tijdje terug waren wij bij de open dag van De Vuurvlinder. Een prachtige kleinschalige school vol vreugde en leuke leermogelijkheden. Daar stonden ook allerlei muziekinstrumenten die de jongens even mochten uitproberen.... en daar gebeurde iets. Iets met vonkjes in de ogen en vuurtjes in de harten..

Bij thuiskomst werd dus ook al snel de gitaar van zolder af gehaald... de fluiten die we in huis hebben weer tevoorschijn getoverd.. een kinder(speelgoed) drumstel van marktplaats gekocht... én de piano kwam terug in de woonkamer.

Ik ben even op zoek gegaan naar piano apps... want had weleens gezien dat je daarmee op een handige manier ook kunt piano leren spelen. En toen kwamen wij bij de app Simply Piano. Een week kun je hier gratis gebruik van maken... en dat deden we. Maar wát een onwijs leuke app is dat!!


Op super simpel niveau kun je beginnen... maar direct is er de mogelijkheid om met bekende nummers mee te gaan spelen... en dan hoef jij alleen maar de noten te spelen op jouw niveau, die je al geleerd had. Maar dat klinkt natuurlijk meteen al heel leuk... je leert op eigen tempo alle vaardigheden die je nodig hebt en kunt op een gegeven moment kiezen of je akkoorden wilt gaan leren, of de kant van klassieke muziek op wilt... (en je kunt het ook gewoon beide gaan leren)... en steeds kun je dus moeilijkere stukken mee gaan spelen met de nummers die je leuk vind.

Al onze jongens zijn verkocht... de piano staat nu eigenlijk de hele dag te rammelen, om de beurt oefenen ze verder... er is geen stoppen aan. We hebben na die week een abonnement gekocht, kost even wat, maar echt stúkken goedkoper dan 4x pianoles. Zelfs veel goedkoper dan elke week een half uur pianoles voor 1 kind. En nu leren ze het echt allevier... en ik hoef het hen niet eens te leren.

Hier een kleine impressie van onze jongste muzikant:

Voor elk niveau 🙂


We hebben het nu vier weken en ze begrijpen het lezen van noten... zijn er eigenlijk al best wel goed in... zijn ontzettend gemotiveerd.. en gaan echt 30 keer sneller dan ik vroeger met mijn pianoles.

En.... ik vind het ook gewoon érg leuk op deze manier te oefenen... dus als de piano even onberoerd staat... dan kruip ik er zelf ook weer achter... en leer nu eindelijk eens beter noten lezen... wat fijn dit!

Dat vind ik ook geweldig aan het natuurlijke leren. Nu is het een tijd van muziek... daar is ook álle tijd voor... en straks zijn ze daar misschien weer een poosje klaar mee... en wordt het misschien weer dingen van hout bouwen... of verhalen schrijven... of duiken in een bepaald onderwerp waar we meer over willen weten.

Echt, genieten dit!

Love,

Margriet

Category: | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
en_USEnglish