Green fields of glory

Eieren in de broedmachine!

Geschreven op 10 april 2021

We zijn weer iets nieuws aan het ontdekken... eieren uitbroeden met een broedmachine! Joas wilde graag een broedmachine voor zijn verjaardag. Deze stond dus al eventjes te wachten.. maar nu is het zover. Hij heeft er een warmteplaat bij gekocht om de kuikens warm onder te houden en een kuikenhok getimmerd voor als ze straks uit het ei komen.

Een kennis van ons wilde wel graag eieren uitgebroed hebben en heeft een 'deal' gesloten met Joas. Dus sinds woensdag zitten er 12 van haar eieren in de broedmachine hier in de woonkamer en houden we ons bezig met de vochtigheidsgraad en temperatuur in de machine. Want hoewel het een automatische broedmachine is, moet je toch in de gaten houden of hij het allemaal wel een beetje weet te reguleren. Zo nu en dan gaat er een alarmpje en moet er een druppel vocht bij.

Joas heeft een kalender gemaakt met wat er wanneer moet gebeuren... komende week kunnen we bijvoorbeeld de eieren even schouwen met een lampje, om te zien of ze wel echt bevrucht zijn en er iets groeit... en als het allemaal een beetje goed gaat, hopen we over 2,5 week dus de kuikens uit het ei te zien komen!

Daarna mogen ze een poosje bij ons blijven in een kuikenhok onder de warmteplaat.. en dan gaan ze naar hun nieuwe plekje bij onze kennis. Leuk om dit allemaal te zien gebeuren.. benieuwd hoe het allemaal zal gaan... en... vandaag kwam een volgende aanvraag voor kuikens ook weer binnen voor Joas.. en als onze kippen niet broeds worden willen we zelf ook een stel via de machine uitbroeden... dus hij gaat het nog druk krijgen de komende tijd 🙂

Wordt vervolgd!

Liefs,

Margriet

Categorie: |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands