Green fields of glory

Een jaar lang Beer!

Geschreven op 30 maart 2021

Yeah, vandaag is de hond jarig. Beer. De kinderen vonden dat dit écht gevierd moest worden. Inclusief taart. Het was alleen wat zielig als hij zelf geen taart zou krijgen, dus we besloten dat we appeltaart zouden maken... en dat hij dan alle schillen en klokhuizen mag hebben als taartlekkernij. Hij is gék op alle restjes van appels en peren.

Ik kreeg overigens de waarschuwing dat appelpitten giftig zijn voor honden. Ik heb het even opgezocht, want soms als dingen giftig kunnen zijn, dan is dit pas na grote hoeveelheid in te nemen. En inderdaad, het gaat om de cyanide, waar ook mensen niet teveel van moeten hebben (dit hebben Hendrik en ik zelf een keer ondervonden na teveel rauwe noten gegeten te hebben). En voor de lever van een gezonde hond is 200 gram cyanide teveel. Gelukkig wilden wij hem maar zo'n 5 gram geven, dus dit komt wel goed! Net zo giftig als een handje rauwe noten voor een mens.

Beer zijn 'appeltaart' en wij de onze!

Hij is vandaag 1 jaar geworden. In ontwikkeling dus vergelijkbaar met een 7jarig kind zeggen ze dan. En ja, dat klopt gevoelsmatig wel een beetje. Speels, toch al geen echte beginpup meer.. begint echt wel te gehoorzamen.. en toch soms nog even heeeeel oost-indisch doof 😉

Het heeft lang geduurd voor we durfden te beginnen aan een hond in ons gezin, maar ik ben érg blij dat we dit gedaan hebben. Wat een heerlijke vriend hebben we erbij... een gezelligerd die altijd even komt kijken als je wat gaat doen.. lekker mee hobbelt in de tuin.. elke dag standaard even de kippen laat schrikken als ze uit het hok komen en op eten staan te wachten.. maar als er dan een kip los is en even terug pikt, zelf verbaasd achteruit springen.. en voor de jongens ook vooral een vriendje waar je even bij kunt gaan liggen knuffelen om tot rust te komen. Gelukkig is Beer groot en kan hij heel wat hebben.. want voorzichtig zijn de jongens niet altijd!

Dank je Beer, voor je mooie zijn bij ons. En hopelijk nog vele jaren erbij!

Zie hier een mooie compilatie van onze tijd met onze lieve viervoetige vriend!

Liefs,

Margriet

Categorie: |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands