Green fields of glory

DIY kapstok, door Joas

Geschreven op 12 januari 2021

Onze oudste is een echt praktisch mens, net als zijn vader. Ontzettend technisch creatief. Op zijn 8e kreeg hij een goeie boormachine voor zijn verjaardag, dat was zijn liefste wens op dat moment. Inmiddels kan hij met allerlei gereedschap goed overweg. Ideeën zijn ook eigenlijk nooit een probleem, maar projecten afmaken was wel een dingetje.

Laatste tijd lijkt hij de juiste knop gevonden te hebben... het één na het andere mooie project komt er uit zijn handen. Met kerst vond hij dat ik te weinig kerstversiering in huis had, en maakte hij uit losse pols een houten soort kerstboom waar kerstballen in gehangen kunnen worden. Mega leuk. Ik dacht, mooi voor voor het huis, want daar is het nog zo saai.. maar hij wilde hem juist echt persé binnen.. maar hij kon gerust een grotere versie voor buiten maken, zei hij. Dus einde van de middag hadden we een kleine voor binnen en een hele grote voor bij de voordeur... waar we lichtjes in hebben gehangen. Zo heeft de hele buurt er plezier van.

In tussentijd creeërde hij van alles met karton. Voor zijn surprise.. voor kerst op school.. en ook thuis kwamen er projecten bij. Via youtube kijkt hij filmpjes van vanalles en nog wat, wat hem ideeën geeft.. en dan gaat hij zelf aan de slag. Zo kocht hij laatst ook een professioneel lepelmes om hout mee te kunnen gutsen en lepels of kommen mee te kunnen maken. Hij is wel begonnen hiermee, maar zoekt nog naar beter (vers) hout. Wordt vervolgd..

Zijn laatste creaties zijn kapstokjes voor hem en zijn broers. Bij een kringloop vonden we een houten kapstokje in de vorm van een trekker, welke ik leuk vond voor de jongste zijn kamer. Joas vond deze zo leuk, dat hij besloot om hem na te maken en dan zelf in zijn favoriete kleuren te schilderen... ook weer kastknopjes bij de kringloop vandaan... en hij is érg mooi geworden vind ik zelf!

Voor zijn andere twee broers besloot hij er ook maar één te maken, omdat het zagen met de decoupeerzaag gewoon zo leuk bleek... en voor deze twee zijn we nog in afwachting van carbonpapier. Dan kunnen we de tekeningen overzetten op het hout... en ook deze nog schilderen.

Oke... genoeg opgeschept... ik weet het... trotse moeder... nu mogen jullie zelf beoordelen. Alles is bij via mij te bestellen, joas maakt naar wens op aanvraag graag iets moois voor je 😉 😀Liefs,

Margriet

Categorie: | |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands