Green fields of glory

Aanrommelen is het nieuwe perfect

Geschreven op 19 mei 2021

Toen ik deze blog begon, had ik voor ogen dat ik vooral over de moestuin en alles wat daarbij komt kijken zou bloggen. Maar eigenlijk merk ik, dat ik daar helemaal niet zoveel over vertel als ik had gedacht. Ik heb zelf vele websites waar ik mijn informatie vandaan haal... en ik heb niet de ambitie om over te doen, wat zij al lang veel mooier in elkaar hebben zitten als wat ik zou kunnen maken. Zo heeft bijvoorbeeld Diana's mooie moestuin www.mooiemoestuin.nl een schat aan heldere informatie, waar je bijna altijd wel een antwoord op je moestuinvragen kunt vinden. Ook zijn er tonnen met mensen op instagram die delen van hun homestead avonturen.

Ik heb me af zitten vragen wat de rol van mijn blog dan is. En ik denk dat dit vooral is, dat ik zo nu en dan kan delen van nieuwe inzichten die ik krijg, om je leven te kunnen leven op een fijne manier. Om je te bemoedigen om oude patronen los te laten en stapjes te zetten om dat te doen wat goed voor je is.

Ben ik hier dan zo goed in? Nou... haha... al doende leert men. En als je vaak onderuit gaat, heb je veel oefenmateriaal, laten we maar zeggen 😉 Tegelijk zal ik die inzichten denk ik wel verstoppen in blogs over kippen... moestuin... dingen zelf maken... want dat is waar ik me het liefst mee bezig houd en waardoor ik die inzichten krijg.

Zo dus dit keer ook over mijn moestuin. Ik bedacht me, waarom ik ook niet vaak deel over mijn moestuin... en dat is omdat ik eigenlijk maar wat aanrommel. Ik ben zeker geen expert... en ik heb geen perfect uitziende borders. Mijn kas is nog best wel kaal en het onkruid in mijn moestuin groeit minstens zo hard als de rest.

Zelf vind ik dit allemaal totaal geen probleem, want het doel van mijn moestuin is genieten... genieten van de aanblik (ik kan ook erg genieten van onkruid)... genieten van het ermee bezig zijn... genieten van alles wat er te leren valt (en dat is een hoop)... en genieten als er opbrengst van komt! En die opbrengst is elk jaar tot nu toe nog meer geworden, wat dan echt als rijkdom voelt... een dik kado!

Ik ga nu bewust jullie wel laten genieten van wat foto's die ik deze week maakte... en dat zijn dus totaal geen 'ik zie er perfect uit' foto's... maar dat is misschien wel eens prettig om te zien. Ook met een tuin zoals de mijne, met onkruid en al, kun je een grote opbrengst en veel plezier hebben!

En misschien wel júist op deze manier?

De tuin van de toekomst: de aanrommel-geniet-tuin

Wie doet er mee? 😉

Aanrommelen... daar kan ik nou écht van genieten!! Herken jij dat? Heb je ook iets waarbij je heerlijk kunt 'aanrommelen' en het niet perfect hoeft en je gewoon vooral kunt genieten??

Liefs,

Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Copyright © 2021 Green fields of glory
entercrossmenu
nl_NLNederlands